Rollen og påvirkningen av forskjellige elementer i aluminiumslegering på egenskapene til aluminium

6

Som du vet.våraluminium fliser/Aluminiumsoppretting/LED aluminiumsprofil/aluminiums dekorasjonsprofil er laget av 6063 aluminiumslegering.Aluminiumselementet er hoveddelen.Og resten elementet ville være som nedenfor.

Og i dag vil vi forklare rollen og påvirkningen av forskjellige elementer i aluminiumslegeringer på egenskapene til aluminiumsmaterialer.

 

Kobberelement

Når den aluminiumsrike delen av aluminium-kobberlegeringen er 548, er den maksimale løseligheten av kobber i aluminium 5,65%, og når temperaturen synker til 302, er løseligheten av kobber 0,45%.Kobber er et viktig legeringselement og har en viss solid oppløsningsstyrkeffekt.I tillegg har CUAL2 utfelt ved aldring åpenbar aldringsstyrkeeffekt.Kobberinnholdet i aluminiumslegeringer er vanligvis 2,5% til 5%, og styrkingseffekten er best når kobberinnholdet er 4% til 6,8%, så kobberinnholdet i mest harde aluminiumslegeringer er i dette området.

Silisiumelement

Når den aluminiumsrike delen av Al-Si-legeringssystemet er ved den eutektiske temperaturen på 577 ° C, er den maksimale løseligheten av silisium i den faste oppløsningen 1,65%.Selv om løseligheten avtar med synkende temperatur, er disse legeringene generelt ikke varmebehandling.Al-Si-legeringer har utmerket støpbarhet og korrosjonsmotstand.

Hvis magnesium og silisium tilsettes aluminium samtidig for å danne en aluminiumsmagnesium-silisiumlegering, er styrkingsfasen MGSI.Masseforholdet mellom magnesium og silisium er 1,73: 1.Ved utforming av sammensetningen av al-MG-Si-legeringen, bør innholdet av magnesium og silisium konfigureres i henhold til dette forholdet på underlaget.Noen al-MG-Si-legeringer, for å forbedre styrken, tilfører en passende mengde kobber, og tilsett samtidig en passende mengde krom for å oppveie den negative effekten av kobber på korrosjonsmotstand.

Al-MG2SI legeringslegering Equilibrium-fasediagram Den maksimale løseligheten av Mg2SI i aluminium i den aluminiumsrike delen er 1,85%, og retardasjonen er liten med temperaturens reduksjon.

I deformert aluminiumslegeringer er tilsetning av silisium til aluminium alene begrenset til sveisematerialer, og tilsetning av silisium til aluminium har også en viss styrkeeffekt.

Magnesiumelement

Den aluminiumsrike delen av likevektsfasediagrammet til AL-MG-legeringssystemet, selv om løselighetskurven viser at løseligheten av magnesium i aluminium avtar sterkt med temperaturens reduksjon, men i de fleste industrielle deformerte aluminiumlegeringer, innholdet av magnesium, men i magnesiums innhold er mindre enn 6%.Denne typen legering kan ikke styrkes ved varmebehandling, men den har god sveisbarhet, god korrosjonsmotstand og middels styrke.

Styrking av magnesium til aluminium er åpenbar.For hver 1% økning i magnesium vil strekkfastheten øke med omtrent 34MPa.Hvis mangan blir lagt til under 1%, kan det supplere styrkende effekten.Derfor, etter å ha tilsatt mangan, kan magnesiuminnholdet reduseres, og samtidig kan den varme sprekkende tendensen reduseres.I tillegg kan mangan også gjøre MG5AL8 -forbindelsen utfall jevnt, og forbedre korrosjonsmotstanden og sveiseytelsen.

Mangan

Den maksimale løseligheten av mangan i fast oppløsning er 1,82% når den eutektiske temperaturen er 658 i likevektsfasediagrammet til Al-MN-legeringssystemet.Legerens styrke øker kontinuerlig med økningen av løselighet, og forlengelsen når maksimum når manganinnholdet er 0,8%.Al-MN-legeringer er ikke-aldrende herdelige legeringer, det vil si at de ikke kan styrkes av varmebehandling.

Mangan kan forhindre omkrystalliseringsprosessen med aluminiumslegering, øke rekrystalliseringstemperaturen og kan foredle rekrystalliseringskornene betydelig.Foredlingen av omkrystalliserte korn skyldes hovedsakelig hindringen for veksten av omkrystalliserte korn gjennom de spredte partiklene til Mnal6 -forbindelsen.En annen funksjon av Mnal6 er å oppløse urenhetsjern til å danne (Fe, Mn) al6, og redusere de skadelige effektene av jern.

Mangan er et viktig element i aluminiumslegeringer, som kan tilsettes alene for å danne al-MN binære legeringer, og oftere tilsettes sammen med andre legeringselementer, så de fleste aluminiumslegeringer inneholder mangan.

Sinkelement

Løseligheten av sink i aluminium er 31,6% når den aluminiumsrike delen av al-Zn-legeringssystemet likevektsfasediagrammet er 275, og løseligheten synker til 5,6% når det er 125.

Når Mg/Zn2 -innholdet øker fra 0,5% til 12%, kan strekkfastheten og avkastningsstyrken økes betydelig.Innholdet av magnesium overstiger det som kreves for dannelse av Mg/Zn2 -fase.

Hvis kobber tilsettes Al-Zn-MG for å danne Al-Zn-Mg-Cu-legering, er matriksstyrkeffekten den største blant alle aluminiumslegeringer, og det er også et viktig aluminiumslegeringsmateriale i luftfart, luftfartsindustri og elektrisk kraftindustri.


Innleggstid: 17. juli-2023